Vector dan Phone Casing

Ogos 31, 2014

Dengan kebanjiran smartphones sekarang, untuk nampak lebih stailista, digayakan pulak dengan casing. Yang ready-made ada banyak jual kat kedai; macam-macam corak, macam-macam bentuk. Tapi ada jugak yang lebih suka nampak eksklusif dengan design yang tersendiri.

Sekarang dah senang. Ada banyak instashop jual custom-design phone case. Kita tinggal nak compare harga dengan kualiti je. Kalau sebelum ni, ramai yang tempah casing yang ditepek koleksi gambar selfie sendiri. Tapi trend tu mula berubah bila ramai yang mula beralih kepada illustration -- doodle, karikatur dan vector.

Pernah jugak terpikir nak cuba bisnes phone case ni. Tapi mengenangkan order sedia ada pun tak terlayan, aku pikir, ada baiknya bagi peluang orang lain nak berniaga. Support bisnes anak bangsa! Herher 

Aku ni masih cuba-cuba buat vector. Lukis acah-acah sama dengan muka sebenar la ceritanya. Still tengah develop that skill. Kalau nampak macam aneh-aneh tu, mohon ampunkan ya. Hamba masih lagi belajar, kalau salah jangan digalah. K.

Ni antara vector yang baru aku buat -- ditempah untuk dicetak atas phone case. Sebelum ni ada je buat tapi tak sempat nak haplod. 






Kalau berminat nak tempah jugak, boleh emelkan kat alieffdesign@gmail.com



You Might Also Like

0 komen!

Facebook

Instagram

Subscribe