Design Blog Penghujung 2014

Januari 10, 2015


Assalamu'alaikum wbt. Selamat Tahun Baru 2015!

Lama tak blogging. Sebenarnya banyak yang nak diblogkan, semua simpan sebagai draft. Nak tekan publish pun "belum rajin". (Haha) Bukan apa, kadang-kadang, emosi waktu kita menaip tu perlu dipertimbangkan semula. Terlajak perahu boleh diundur, terlajak laris pakailah produk D'Herbs!

Dalam diam-diam, saya ada juga terima dua tiga tempahan. Semua tempahan diambil bila rasa ada mood untuk berkarya. Jadi designer bukan mudah. Hasil kerja kita tu kadang-kadang bergantung kepada emosi dan environment waktu kita mendesain tu. Ada offer yang terpaksa saya tolak bila assignment menimbun, test berderet, belum campur lagi dengan external pressure yang bersifat private and confidential.

Ini antara blog yang sempat saya hasilkan di hujung-hujung tahun 2014. Ada antaranya yang saya design sambil-sambil study untuk final exam. Sekarang ni pun belum habis paper lagi tapi ada tempahan yang menunggu untuk di-settle-kan right after habis last payperrr minggu depan. Subhanallah.

1. Blog Khaty Aiman





2. Bukan Princess by Anne Kahar




3. Diari Seorang Pendidik Milenia


4. Blog Portable Water Filter


5. Blog Mek Onie



Oh ya. Selain design blog, saya juga ada menerima tempahan design untuk poster, banner, kotak produk dan yang pastinya doodles. Insha-Allah, akan saya kongsikan nanti.

You Might Also Like

4 komen!

Facebook

Instagram

Subscribe